310520091187.jpg

ŽZ ZEMZEM OBISKAL ROMAN JAKIČ

Žensko združenje Zemzem je v nedeljo, 31. maja 2009, bilo zelo aktivno. Po rednem planu in programu aktivnosti so imele naše članice najprej priložnost poslušati predavanje o nasilju pod naslovom »Recimo nasilju – STOP!«, ki ga je pripravila Dženita Bošnjaković, dipl. socialna delavka.

S tem predavanjem smo skupaj vstopile v področje, ki ni najbolj naglašeno, vendar je pa prikrito in na žalost dostikaj pogosto. Članice so imele priložnost spoznati podrobno vse vrste nasilja in kaj storiti, če se z njim srečamo. Vsekakor je bilo zelo koristno. Iskrena hvala Dženiti Bošnjaković za zelo natančno in bogato predavanje.

 

Za lepo nedeljsko popoldne je poskrbel vedno nasmejan g. Roman Jakič, ki se nam je tokrat pridružil na našem tedenskem druženju. Srečanje je potekalo v zelo sproščenem ambientu.

 

g. Roman Jakič je naš zvest prijatelj in veliki zagovornik džamije v Ljubljani. Z nami je od samega začetka velikega upanja. V vseh svojih javnih nastopih je jasno in glasno, brez kakršnih koli predsodkov in zadržkov poudaril da muslimani morajo imeti džamijo saj je to naša ustavna pravica in, da je sramotno, da je Slovenija še zmeraj nima. Je velik zagovornik enakopravnosti in pravičnosti.

 

Roman Jakič je letošnji kandidat na evropskih volitvah. Z veseljem smo ga podprle in obljubile, da bomo svoj glas na volitvah namenile prav njemu. Menimo, da si je s svojim velikim zalaganjem in trudom to tudi zaslužil.

 

Še posebej nam je bilo všeč, da je pogovor tekel zelo sproščeno, brez kakršnega koli prepričevanja in vsiljevanja, kar je za predvolilni čas značilno. Roman Jakič je tokrat izkazal svojo človeško plat, enostavnost in prijaznost. Zelo malo besed smo rekli na temo »Politika in  cilji predvolilne kampanje«, skoraj nič.

 

Vse skupaj verjamemo, da bo g. Jakič zbral zadostno število glasov in prišel v Evropski parlament, kjer se bo še zmeraj zelo odločno boril za pravice svojih državljanov in državljank.

Želimo mu veliko sreče in upajmo, da bo njegova številka tri, uspešna!

 

Žensko združenje Zemzem poziva vse svoje članice, da se udeležijo volitev za Evropski parlament. Samo s svojim izhodom na volitve lahko krojimo svoj jutri in boljšo prihodnost vseh nas. S tem, ko se jih udeležimo lahko tudi zahtevamo, pričakujemo in kritiziramo. Menimo, da je vredno vzeti si čas in zaokrožiti pravo številko.

310520091175.jpg

 

310520091183.jpg

 

310520091187.jpg