jes1.jpg

”MEKTEBSKI DNEVI NA JESENICAH”

Jesenice, 07. junij 2009, (MINAS) – Z željo da na kar se da lepši način obeležimo konec mektebskega (veroučnega) leta se je v nedeljo, 7. 6. 2009, v organizaciji Medžlisa Jesenice odvil nogometni turnir pod imenom „Mektebski dnevi”. Bilo nam je v zadovoljstvo gostiti 8 džematov, 12 ekip z področja našega Mešihata, a to so:

 

Ljubljana – Senad ef. Karišik; Škofja Loka -Ifet ef. Suljić; Koper – Nevres ef. Mustafić; Kranj – Ramo ef. Muzaferović; Tržić – Redžep ef. Hodžić; Kočevje – Samir ef. Jusić; Celje – Nazif ef. Topuz in domačini Jesenice – Sead ef. Karišik.

Naš cilj ni bil samo nogometni turnir, predvsem nam je bilo pomembno da se otroci iz različnih džematov družijo in sklepajo nova prijateljstva. Zadovoljni smo z velikim številom obiskovalcev in upam da so se vsi počutili „kot doma”. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem udeležencem, džematom, imamom, sponzorjem nogometnega turnirja in vsem ostalim, ki so se prišli na ta dogodek. Zmagovalni ekipi Ljubljana čestitamo za prvo mesto, džematu Tržič za osvojeno drugo mesto, džematu Škofja Loka na osvojenem tretjem mestu, ostalim ekipam hvala za udeležbo in naj tudi v nadaljnjem krepijo svoj športni duh in optimizem ter naj se pripravijo za naslednje leto.

Zmagovalnim ekipam so dodeljeni pokali za osvojena prva tri mesta ter najboljšemu igralcu in najboljšemu vratarju turnirja.

Za najboljšega igralca turnirja je bil razglašen Amran Mustafovski iz ekipe Ljubljana in za najboljšega vratarja je bil razglašen Elvis Markišić iz ekipe Tržič.

Posebna zahvala pripada Hasibu Haliloviću, ki je izkazal veliko pomoč v realizaciji tega nogometnega turnirja in druženja, za katerega upamo, da je pustil lepe vtise na velik del obiskovalcev turnirja tega deževnega dneva na Jesenicah.

 

jes2.jpg

 

jes1.jpg