jesenice1.jpg

HAFIZ SULEJMAN BUGARI NA JESENICAH

Jesenice, 31. maj 2009, (MINAS) – V nedeljo, 31. maja 2009, kot je bilo napovedano, se je hafiz Sulejman Bugari v dvorani »Turist« srečal z verniki iz tega džemata.

 

 

 

Pred zbrano množico je najprej spregovoril jeseniški imam Sead Karišik, ki je prisotnim in hafizu Bugariju zaželel iskreno dobrodošlico. Na kratko je seznanil hafiza Bugarija z jeseniškim džematom, pevski zbor pa je zapel nekoliko ilahij pred začetkom predavanja.

 

Nevzet Porić, tajnik IS je spregovoril v imenu muftija dr. Nedžada Grabusa, ki je bil zaradi drugih obveznosti odsoten. Zahvalil se je hafizu Bugariju za prihod v Slovenijo in jeseniškemu džematu za odlično organizacijo te manifestacije. Zahvalil se je tudi g. Eldinu Huseinbegoviću, enemu od najbolj znanih izvajalcev duhovne glasbe v BiH, ki si je vzel čas in polepšal večer z izvedbo nekoliko ilahij.

 

Hafiz Bugari je s svojim predavanjem navdušil zbrano množico. V svojem predavanju je poudaril dejstvo, da je vera sredstvo za vse probleme s katerimi se ljudje srečujejo v vsakdanjem življenju. Skozi življenjske primere je v predavanju poskusil razložiti ljudem na kakšen način pridejo do vseh rešitev s pomočjo vere v Boga.

S tem gostovanjem je hafiz Sulejman Bugari zaključil svoj obisk v Sloveniji, ki je bil zelo uspešen saj ga je na predavanjih poslušalo nekaj tisoč ljudi. Vsi so bili zelo zadovoljni in so verjetno s seboj odnesli različne nasvete, ki jim bodo koristili v nadaljnjem življenju.

 

jesenice2.jpg

 

jesenice3.jpg

 

jesenice4.jpg