postojna1.jpg

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS Z IMAMI PRI POSTOJNSKEM ŽUPANU

Postojna, 27. maj 2009, (MINAS) – V sredo, 29. maja 2009, se je mufti dr. Nedžad Grabus odzval povabilu postojnskega župana in državnozborskega poslanca g. Jerneja Verbiča in skupaj s postojnskim imamom Fahrudinom Smajićem, tajnikom Nevzetom Porićem in vsemi imami, ki delajo v Islamski skupnosti v Sloveniji obiskal Občino Postojna.

 

Beseda je tekla predvsem o sodelovanju med Občino Postojna in Islamsko skupnostjo, ki je v preteklem obdobju bila na visokem nivoju. Sogovorniki so bili prepričani, da se bo dobro sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnosti. »Imam Fahrudin Smajić je vzpostavil zelo dobre stike z mestnimi oblastmi in drugimi pomembnimi subjekti v Postojni. Veseli me, da Islamska skupnost bogati naše okolje. V Postojni živi trinajst narodnosti. Zaradi tega je Postojna multikulturno in mednacionalno mesto. Kot župan moram imeti dobre odnose z vsemi. Z Islamsko skupnostjo zelo dobro sodelujemo«, je sklenil župan Verbič z obljubo, da bodo muslimani kmalu dobili svoje pokopališče v Postojni.

 

Mufti dr. Nedžad Grabus se je zahvalil županu za vse kar je naredil za Medžlis Islamske skupnosti v Postojni. Veseli ga, da je sodelovanje med Islamsko skupnostjo in Občino dobro. Zaželel je županu veliko zdravja, volje in veselja v vodenju Občine Postojna tudi v prihodnosti.

 

V nadaljevanju si je mufti Grabus skupaj z imami ogledal Postojnsko jamo v režiji Občine Postojna.

 

Sledil je delovni sestanek z imami v prostorih Islamske skupnosti. Beseda je tekla o koncu veroučnega leta, pripravah za mesec ramazan in drugih tekočih vprašanjih.

postojna1.jpg

 

postojna2.jpg

 

postojna3.jpg

 

postojna4.jpg