bg1.jpg

HAFIZ SULEJMAN BUGARI V KOPRU

Koper, 29. maj 2009, (MINAS) – V petek, 29. maja 2009, kot je bilo napovedano, je hafiz Sulejman Bugari obiskal džemat Koper. Najprej si je v družbi tajnika Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzeta Porića, škofjeloškega imama Ifeta Suljića, koprskega imama Nevresa Mustafića, predsednika IOM Ljubljana h. Midhata Alagića, predsednika IOM Koper h. Zijada Svrake in nekaterih članov IOM Koper ogledal gradbišče oz. objekt Islamske skupnosti na Kosovelovem trgu na katerem potek obnova. Hafiz Bugari je izrekel molitev za čimprejšnje dokončanje obnove objekta.

 

Hafiz Sulejman Bugari je eden od najbolj znanih sejjar vaizov (potujočih predavateljev) v Jugovzhodni Evropi. Znan je po tem, da je zelo spreten pri nagovoru množice, obdrži pozornost poslušalcev od začetka do konca predavanja, preprosto razlaga, približuje verske predpise vernikom skozi življenjske zgodbe ipd.

 

Po ogledu objekta je sledilo druženje z zbranimi verniki in vernicami, ki so prišli ne samo iz Slovenije ampak tudi iz Italije in Hrvaške. Hafiz Bugari je najprej v svojem stilu nagovoril zbrane vernike, ki so se zbrali v velikem številu. Poudaril je enotnost, razumevanje in ljubezen med ljudmi. Zelo pomemben je tudi odnos vernika do Vzvišenega Boga in Božjega odposlanca Muhammeda, Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir. Sledila so vprašanja prisotnih in zanimivi odgovori hafiza Bugarija.

 

Hafiz Sulejman Bugari se je odzval povabilu Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji in bo obiskal, poleg džemata Koper, džemat Ljubljana kjer bo organizirano druženje v soboto, 30.05. ob 18 uri, džemat Kočevje, 31.05. ob 13 uri in džemat Jesenice, 31.05. ob 19 uri.

bg1.jpg

 

bg2.jpg

 

bg3.jpg

 

bg4.jpg

 

bg5.jpg