IMG_2545.jpg

MLADINSKO DRUŽENJE V KOPRU

V nedeljo, 19. aprila 2009, je bilo v džematu Koper organizirano druženje za mladino iz Kopra in Jesenic. Skupina deklet in mladeničev je v dopoldanskih urah prispela v Koper skupaj z imamom Seadom Karišikom in podpredsednikom džemata Jesenice hadži Midhatom Sadikovićem.

Po opravljeni opoldanski molitvi in skupnem kosilu v začasnih prostorih džemata Koper si je mladina ogledala gradbišče na Kosovelovem trgu 1, kjer poteka adaptacija mesdžida v Kopru. Zbrane je nagovoril predsednik IOM Koper hadži Zijad Svraka ter jih seznanil s potekom del.

 

Popoldanski del dneva so izkoristili za obisk oziroma sprehod po Kopru, Izoli in Portorožu. V večernih urah je bilo organizirano druženje. Najprej je zbrano mladino na kratko nagovoril imam v Kopru Nevres Mustafić. Povedal je da Jesenice in Koper geografsko nista bliska džemata toda, ko govorimo o sodelovanju med mladino potem lahko ugotovimo, da obstaja dobro sodelovanje med njimi. Leta 2008, je mladina iz Kopra bila na obisku pri Jeseničanih, leta 2007, so bili Jeseničani v Kopru in tako bi lahko naštevali veliko skupnih druženj, ki segajo v globoko zgodovino teh džematov. Ob koncu nagovora je pozval mladino z Jesenic, da tudi v prihajajočem ramazanu obiščejo Koper, ko je predvideno, da se bo adaptacija novega mesdžida končala in bo druženje bolj prijetno v novih prostorih.

 

Jeseniški imam Sead Karišik je v svojem nagovoru poudaril, da je predvsem namen njihovega obiska, da podprejo džemat Koper v projektu prenove mesdžida ter je pozval člane Islamske skupnosti, da se vključijo v realizacijo tega projekta ob razlagi in primeru pomembnosti istega.

 

Ob prepevanju različnih ilahij (pobožnih pesmi) kako mladine z Jesenic tako tudi iz Kopra je bilo druženje končano v zelo prijetnem vzdušju.

 

Medžlis Islamske skupnosti Koper se prisrčno zahvaljuje mladini jeseniškega džemata ter pričakuje, da se bo sodelovanje še naprej nadaljevalo.