sg1.jpg

ISLAMSKA SKUPNOST DOBILA PROSTORE V SLOVENJ GRADCU

 

Slovenj Gradec, 6. april 2009, (MINAS) – V ponedeljek, 6. aprila 2009, se je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem in imamom Nijazom Salkićem mudil na obisku pri slovenjgraškem županu in državnozborskem poslancu gospodu Matjažu Zanoškarju.

Namen obiska je bil predvsem dogovor o dodelitvi prostorov za potrebe Islamske skupnosti v Slovenj Gradcu. Na Koroškem je okoli 150 družin, ki so povezane z Islamsko skupnostjo, od tega je kakšnih sto družin že bilo včlanjenih v Islamsko skupnost v Velenju, kjer so se doslej udeleževali programov in obredov, je v izjavi po srečanju povedal mufti.

V prihodnje pa bodo lahko muslimani verouk in občasne molitve organizirali v Slovenj Gradcu, kjer bodo od občine dobili v najem prostor oz. učilnico na Glavnem trgu v središču mesta. Za delovanje na Koroškem bo odgovoren imam iz Velenja Nijaz Salkić.

Mufti dr. Nedžad Grabus je županu Zanoškarju predstavil še delovanje Islamske skupnosti v Sloveniji in projekte, ki jih Skupnost izvaja. Še posebej ga je seznanil z načrtovano gradnjo džamije v Ljubljani. Muftija so zanimali tudi odnosi med mesti pod okriljem Združenih narodov, ki so glasniki miru, tako kot Slovenj Gradec, in aktivnosti, ki jih za širjenje kulture miru in nenasilja po Sloveniji in svetu izvaja koroško mesto.

 sg1.jpg

 

sg2.jpg