kairo1.jpg

MUFTI NA KONFERENCI V KAIRU: OBNOVA ISLAMSKEGA MIŠLJENJA

Ljubljana, 13. marec 2009, (MINAS) – Mufti dr. Nedžad Grabus je sodeloval na konferenci v Kairu med 04. in 08. marcem 2009, ki jo je organiziralo egiptovsko Ministrstvo za vakuf.

Mufti dr. Nedžad Grabus je prejel vabilo Mahmuda Zakzuka, vakufskega minista preko egiptovskega veleposlaništva v Ljubljani oz. veleposlanika nj. eksc. Ahmeda Farouka. Konferenca je potekala pod pokroviteljstvom predsednika Arabske Republike Egipt Muhameda Hosnija Mubaraka. Tema konference je bila »Obnova islamskega mišljenja«. Na konferenci so sodelovali predstavniki uleme (učenjakov) iz osemdesetih držav.

Mufti dr. Nedžad Grabus se je srečal z vodilnimi predstavniki Islamske skupnosti Jugovzhodne Evrope. Posebej poudarjamo srečanje muftija Grabusa s prof. dr. Ekmeleddinom Ihsanogluom, generalnim sekretarjem Organizacije Islamske konference in šejhom El-Azhara Ali Tantavijem.

Vsi referati, ki so bili predstavljeni na konferenci in diskusije bodo natisnjeni v posebnem zborniku. Letos je izšel zbornik lanskoletne konference v katerem je bil objavljen referat muftija dr. Nedžada Grabusa »Islamske vrednote in evropska kulturna identiteta.

Islamska skupnost v Sloveniji se zahvaljuje egiptovskem veleposlaništvu za zelo dobro, kvalitetno in uspešno sodelovanje v preteklem obdobju.

kairo1.jpg

 

kairo2.jpg

 

kairo3.jpg