nm7.jpg

MEVLUDSKA SVEČANOST V NOVEM MESTU

Ljubljana, 30. marec 2009, (MINAS) – V soboto, 28. marca 2009, je bila organizirana mevludska svečanost v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, ki jo je organiziral Medžlis Islamske skupnosti Novo mesto.

Mevludska svečanost je bila posvečena promociji džemata Novo mesto, posebej pa promociji verskega pouka v tem džematu. Namreč, vsako nedeljo med 10,30 in 12 uro poteka verski pouk za otroke in sicer na naslovu Rozmanova 10 v središču mesta. Z omenjeno svečanostjo so želeli promovirati to dejavnost in povabiti še več otrok, ki bi obiskovali verouk.

Program so izvedli imami iz Slovenije in ženski pevski zbor iz Kočevja. V programu so sodelovali tudi otroci iz Novega mesta, ki obiskujejo verouk.

V imenu muftija dr. Nedžada Grabusa, ki je bil službeno odsoten, je spregovoril njegov namestnik Ibrahim ef. Malanović. V svojem nagovoru se je spomnil Božjega odposlanca Muhammeda, naj je mir z njim. Obudil je spomine na njegovo življenje in prepričljivo pozval zbrane vernike in vernice, da svoja življenja uskladijo z življenjem Muhammeda, a.s.

nm2.jpg

nm3.jpg

nm3.jpg

nm5.jpg

nm6.jpg

nm7.jpg

nm9.jpg

nm1.jpg

nm8.jpg