azilni dom5.jpg

ŽZ ZEMZEM OBISKALO AZILNI DOM V LJUBLJANI

Žensko združenje Zemzem je v četrtek, 5. februarja 2009, obiskalo Azilni dom v Ljubljani. Naše združenje v okviru svojih aktivnosti posveča svoj čas tudi  humanitarnim namenom. Tokrat so naše članice zbrale nekaj denarnih prispevkov in praktičnih predvsem higienskih pripomočkov in šolskih potrebščin.

Pomoč je bila namenjena ženskam, mamicam in otrokom. Bilo je lepo videti razveseljene obraze in njihovo zadovoljstvo. Potrudile smo se, da jim vsaj malo polepšamo njihovo bivanje izven njihovega doma in domovine. Nekaj časa smo namenile pogovoru z njimi, spoznale smo se in na koncu jim razdelile stvari, ki smo jih prinesle. Vse delijo enako zgodbo in težko pot do boljšega življenja. Upamo, da jim bo uspelo uresničiti svoje cilje, predvsem pa poiskati mir in si ustvariti lepo družinsko življenje. To jim od srca želimo.

Druženje z njimi smo nadaljevale v nedeljo, 8. februarja 2009. Nekaj njih se je pridružilo našem nedeljskem druženju. Imele so priložnost poslušati predavanje za ženske in se tudi naučiti nekaj novega.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo ga. Ireni Štrus, socialni delavki v Azilnem domu in ga. Aidi Hadžiahmetović za prijazen in topel sprejem. Vsekakor gre zahvala tudi našim članicam za njihov prispevek in pomoč pri realizaciji obiska v Azilnem domu.

azilni dom1.jpg

 

azilni dom2.jpg

 

azilni dom3.jpg

 

azilni dom4.jpg

 

azilni dom5.jpg