nvp4.jpg

MUFTI SPREJEL NEMŠKEGA VELEPOSLANIKA

Ljubljana, 12. februar 2009, (MINAS) – Danes, 12. februarja 2009, je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem sprejel v svojem uradu na Grablovičevi 14, nemškega veleposlanika nj. eksc. dr. Hans-Joachim Goetza in i drugo sekretarko Veleposlaništva Thereso Ziehe.

 

Veleposlanika Goetza je najprej zanimal projekt izgradnje Islamskega verskega in kulturnega centra oziroma džamije v Ljubljani. Zato ga je mufti dr. Nedžad Grabus podrobno seznanil z vsemi aktivnostmi, ki so potekale v letu 2008, in z nadaljnimi načrti, ki jih namerava Islamska skupnost uresničiti v zvezi z Islamskim verskim in kulturnim centrem.

Mufti Grabus je veleposlaniku podaril Zbornik z naslovom »Smail Balić, mislec evropskega islama«. To je zbornik o znanstvenem delu dr. Smaila Balića, ki je po poreklu iz BiH, večino življenja pa je preživel na Dunaju. (Mostar, 1920 – Dunaj, 2002). Pravna fakulteta Dunajske univerze in Fakulteta islamskih znanosti iz Sarajeva sta v drugi polovici leta 2006 ob podpori Avstrijske korporacije za kulturo organizirali simpozij na to temo. Zbornik o dr. Baliću so uredili dr. Richard Potz in dr. Nedžad Grabus. Natisnjen je bil v nemškem in bosanskem jeziku.

Nj. eksc. dr. Hans-Joachim Goetz je povabil muftija dr. Nedžada Grabusa da obišče nekoliko mest, vladine in znanstvene institucije v Nemčiji in informira določene politike, uradnike, znanstvenike in druge o islamu oz. evropskem razumevanju islama. Veleposlaništvo Nemčije naj bi organiziralo muftijev obisk v Nemčiji v letu 2009.

Mufti dr. Nedžad Grabus se je zahvalil povabilo in izrazil svojo pripravljenost, da sodeluje v tem projektu.

nvp1.jpg

 

nvp2.jpg

 

nvp3.jpg

 

nvp4.jpg