mesihat2.jpg

ORGANIZIRANA 11. SEJA MEŠIHATA ISLAMSKE SKUPNOSTI V SLOVENIJI

Ljubljana, 19. februar 2009, (MINAS) – V četrtek, 19. februarja 2009, je bila organizirana 11. redna seja Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

 

Na dnevnem redu 11. seje so člani Mešihata razpravljali in sprejeli Letno poročilo Mešihata IS v RS za leto 2008, kot tudi finančno poročilo za preteklo leto. Ugotovljeno je bilo, da je Mešihat pozitivno posloval v preteklem letu. Člani Mešihata so pohvalili način vodenja Mešihata in so izrazili prepričanje, da se bo ta trend nadaljeval tudi v prihodnosti.

Sprejet je bil tudi finančni plan za leto 2009. Vsi sprejeti dokumenti bodo poslani Zboru Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki bo na svoji naslednji seji o njih odločal in po vsej verjetnosti tudi sprejel.

V nadaljevanju so člani Mešihata razpravljali o nekaterih aktualnih vprašanjih kot so Islamski kulturni center v Ljubljani, stanje v džematih itd.

Ob koncu so člani Mešihata sprejeli zaključek, da Mešihat Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji simbolično s 5.000,00 EUR pomaga Rijasetu Islamske skupnosti v BiH za izgradnjo sedeža na Kovačih.

mesihat1.jpg

 

mesihat2.jpg

 

mesihat3.jpg