mufti_reis1.jpg

MUFTI IN IMAMI IZ SLOVENIJE PRI REISU-L-ULEMI V SARAJEVU

Sarajevo, 17. februar 2009. (MINA) – V torek, 17. februarja 2009, so imami s področja Mešihata Islamske skupnosti v Sloveniji na čelu z muftijem dr. Nedžadom Grabusom obiskali reisu-l-ulemo dr. Mustafu Cerića v Sarajevu. Tem srečanju so se pridružili glavni imami sarajevskega muftijstva na čelu z muftijem Huseinom Smajićem.

Izrazili so podporo reisu-l-ulemi v njegovem delu, projektih Rijaseta Islamske skupnosti in posebej pri izgradnji kompleksa na Kovačih kjer bo sedež Rijaseta Islamske skupnosti v BiH. Poudarili so, da je to ponos za vse muslimane in generacijski projekt zgodovinskega pomena.

Po srečanju z Reisu-l-ulemo je mufti dr. Nedžad Grabus za MINA izjavil: – Islamska skupnost v Sloveniji in vsi imami, ki so prisostvovali današnjem sestanku so prišli, da se zahvalijo Reisu-l-ulemi za podporo pri nakupu zemljišča za izgradnjo džamije v Ljubljani posebej pa za organizacijo zbiranja prostovoljnih prispevkov znotraj Islamske skupnosti v BiH in v džematih v bošnjaški diaspori. Hvaležni smo tudi reisu-l-ulemi za promocijo te ideje med relevantnimi faktorji v svetu, ki bodo, verjetno, podprli v drugi fazi ta projekt, tj., izgradnjo džamije v Ljubljani. Seveda, povedali smo tudi to, da smo ponosni na dejstvo, da bo Islamska skupnost imela svoj sedež na Kovačih v Sarajevu. Pričakujemo, da se bo to kmalu zgodilo, – je povedal mufti Grabus.

mufti_reis1.jpg

 

mufti_reis2.jpg

 

mufti_reis3.jpg

 

mufti_reis4.jpg

 

mufti_reis5.jpg

 

mufti_reis6.jpg