koper2.jpg

KOPRSKI ŽUPAN BORIS POPOVIČ OBLJUBIL NOVE PROSTORE ZA ISLAMSKO SKUPNOST NA OBALI

Ljubljana, 03. februar 2009, (MINAS) – V torek, 03. februarja 2009, je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem, koprskim imamom Nevresom Mustafićem, predsednikom IOM Koper g. Zijadom Svraka in članom IOM Koper g. Safetom Hodžićem obiskal koprskega župana g. Borisa Popovića.

 

 

Islamska skupnost – Medžlis Koper namerava, 09. februarja 2009, začeti z adaptacijo obstoječega objekta Islamske skupnosti v Kopru. Za vse to je pridobila ustrezna dovoljenja. Pojavil se je problem nadomestnih prostorov kjer naj bi se izvajale verske aktivnosti džemata Koper v času adaptacije objekta.

S to dilemo se je začel sestanek. Pripravljenost, odločnost in zainteresiranost g. Popovića, da pomaga in najde rešitev za Islamsko skupnost v Kopru je vse prisotne pustila brez besed. Namreč, g. Popović je v roku petih minut priskrbel nadomestne prostore za Islamsko skupnost in sicer blizu obstoječega objekta na Kosovelovem trgu oz. v zgradbi bivšega zdravstvenega doma.

Drugi zahtevek predstavnikov Islamske skupnosti je bil dodelitev parcele v obstoječem pokopališči v Kopru za pokop muslimanov, ki živijo na Obali. Tudi to zahtevo je g. Popović zelo hitro rešil. Predstavniki džemata Koper bodo v prihodnjih dneh obiskali odgovorne na Komunali v Kopru in dogovorili uvrstitev tega zahtevka pri trenutni širitvi pokopališča.

In tretji zahtevek je bil iskanje rešitve za dodelitev boljše lokacije mesdžida oz. objekta kjer bi Islamska skupnost izvajala verske, kulturne in izobraževalne dejavnosti. G. Popović je obljubil, da si bo prizadeval urediti to zadevo, ker ve s kakšnimi težavami se Islamska skupnost v Kopru srečuje pri svojem delovanju. To bo ostalo odprto vprašanje, ki ga bo treba v prihodnosti rešiti.

Mufti dr. Nedžad Grabus se je zahvalil županu Borisu Popoviču za dosedanje sodelovanje med Mestno občino Koper in Islamsko skupnostjo. Pričakuje, da se bo to sodelovanje še naprej nadaljevalo v korist vseh prebivalcev Kopra.

koper.jpg

 

koper2.jpg