slika1.jpg

AKTIVNOSTI URADA MUFTIJA

Ljubljana, 06. januar 2009, ( MINAS) – V torek, 06. septembra 2009 je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom IS Nevzetom Porićem najprej sprejel imama iz Kočevja Samira Jusića, predsednika Izvršilnega odbora Medžlisa Kočevje g. Sulejmana Kuduzovića in člana Zbora IS g. Amira Levića.

 

Gostje so predstavili trenutno situacijo glede delovanja Medžlisa Islamske skupnosti Kočevje ter načrte za prihodnost. Izrazili so svoje zadovoljstvo s trenutnim sodelovanjem z Mešihatom Islamske skupnosti v Ljubljani. Zavedajo se najbolj pomembnega projekta za muslimane v Sloveniji, izgradnje džamije v Ljubljani. Zato se bodo tudi oni maksimalno vključili v ta projekt v mejah svojih možnosti. Mufti dr. Nedžad Grabus je pohvalil dosedanje delo imama Samira Jusića in Izvršilnega odbora Kočevje. Obljubil je tudi pomoč Mešihata Islamske skupnosti, ker si to džemat Kočevje zasluži. V preteklosti so bili doseženi veliki rezultati v Kočevju je sklenil mufti Grabus.

Potem je mufti dr. Nedžad Grabus sprejel na delovnem sestanku imama Redžepa Hodžića, ki trenutno opravlja imamsko dolžnost v džematu Tržič. Beseda je tekla o nadaljnjem delu imama Hodžića in njegovih dodatnih angažmajih na različnih nalogah Islamske skupnosti v Sloveniji. V popoldanskih urah je mufti dr. Nedžad Grabus sprejel gospo Mija Pretnar Rožič iz turistične agencije Kompas Holidays, ki je muftiju predstavila možnost organizacije različnih turističnih potovanj po Evropi in svetu za člane Islamske skupnosti. Po njenih besedah bi to bilo zelo zanimivo za skupine vernikov, ki bi želeli obiskati različne znamenitosti. Za ta korak se je odločila, ker je že vzpostavila sodelovanje z drugimi cerkvami in verskimi skupnostmi kot so npr. Rimskokatoliška cerkev. In na koncu je mufti dr. Nedžad Grabus sprejel še gospoda Cema Altintasa iz turške organizacije Ambra, ki je želel predstaviti nekatere možnosti sodelovanja med Ambro in Islamsko skupnostjo predvsem pa na področju projekta izgradnje džamije v Ljubljani.