IFTAR OB JEVMU AŠURI

„Hišam ibn ‘Urve pripoveduje od svojega očeta on pa od Aiše, r.a., da je povedala: „Jevumul Ašura  je dan, ki so ga Kurejšiji obeleževali s postom že v predislmskem času, tudi poslanec Muhammed, naj je mir z njim,  se je postil na ta dan, ko je bil še v Mekki. S preselitvijo v Medino je ukazan post meseca Ramazana.

“Pripoveduje Seid b. Džubejr od Ibn Abbasa da je povedal:” Muhammed, naj je mir z njim, ko je prišel v Medino je videl, da tudi Judje obeležujejo ta dan s postom. Vprašal jih je o tem, pa so mu odgovorili: “To je dan v katerem je Allah rešil Mojzesa in Benu Israil od Faraona in njegovega naroda. Zato ga mi spoštujemo in se postimo na ta dan.”  Potem je Muhammed, naj je mir z njim, povedal:  „Mi smo bližji Mojzesu kot vi”, in je ukazal naj se postimo ta dan.”

Obveščamo vse člane Medžlisa Ljubljana, da bo v sredo 07.01.2009,  oz. 10. muharrema 1430, p.h., organiziran skupni iftar (večerja) v Pržanu, Cesta Andreja Bitenca 70, ob 16.39 uri oz. po akšamski molitvi. Cena iftara je 8 evrov po osebi, prijavite se lahko pri Senad ef. Karišiku na tel. 031/568-770, prijavite se lahko do torka oz. 06.01.2009. Vabljeni!