am1.jpg

AKTIVNOSTI MUFTIJA V PRETEKLEM TEDNU

Ljubljana, 26. januar 2009, (MINAS) – V torek, 20. januarja 2009, je mufti dr. Nedžad Grabus imel intervju z novinarjem Božidarjem Bulatom za sobotni Indirekt (24.1.2009). Celoten intervju si lahko ogledate TUKAJ!

 

Isti dan se je srečal z nekdanjim obrambnim ministrom in dolgoletnim slovenskim diplomatom Tidom Trnškom, ki je ponudil pomoč in sodelovanje pri projektu izgradnje džamije v Ljubljani.

Potem je mufti dr. Nedžad Grabus sprejel jeseniškega imama Seada Karišika, ki je pravkar prispel iz Kaira (Egipt) kjer je bil na študijskem potovanju. Imam Sead Karišik je predal muftiju poročilo o študijskem potovanju ter se zahvalil muftiju dr. Nedžadu Grabusu in članom Mešihata, ker so mu omogočili, da preživi tri mesece na El-Azharju in dopolni svoje imamsko znanje. Imam Sead Karišik je muftiju dr. Nedžadu Grabusu predal tudi poročilo o svojem delu v džematu Jesenice za preteklo leto. V večernih urah se je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem in članom Mešihata Fahrudinom Fazlićem sestal s člani Izvršilnega odbora Medžlisa Ljubljana na njihovem rednem sestanku.Mufti dr. Nedžad Grabus je pohvalil delo Izvršilnega odbora Medžlisa Ljubljana v preteklem letu in obljubil dodatno pomoč Mešihata v organizaciji njihovega dela. V četrtek, 22. januarja 2009, se je mufti dr. Nedžad Grabus sestal z dva člana Zbora Islamske skupnosti v Sloveniji iz Ljubljane, Nerminom Žilićem in Adisom Alagićem.


Isti dan v večernih urah je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s svojim namestnikom Ibrahimom Malanovićem, tajnikom IS Nevzetom Porićem in članom Mešihata Fahrudinom Fazlićem obiskal džemat Kranj. Ob tej priložnosti se je srečal z imamom Ramom Muzaferovićem in člani Izvršilnega odbora Medžlisa Kranj. Odprta so bila nekatera aktualna vprašanja, ki jih bo skušal Mešihat v sodelovanju z Odborom Kranj rešiti in najti ustrezno rešitev za nadaljnje delovanje. Vsi so se strinjali, da je stanje v dematu Kranj stabilno in brez kakršnihkoli problemov. Na sestanku sta bila prisotna dva člana Zbora IS in sicer Ifet ef. Suljić in Ishak Sujković.


V petek, 23. januarja 2009, se je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem in predsednikom IOM Ljubljana h. Midhatom Alagićem mudil na obisku v Zagrebu. Ob tej priložnosti se je srečal z muftijem Ševkom Omerbašićem, glavnim imamom Azizom Alilijem, predsednikom IOM Zagreb Mirsadom Srebrenikovićem in drugim.

 

am1.jpg

 

am2.jpg

 

am3.jpg

 

am4.jpg

 

am5.jpg

 

am6.jpg

 

am7.jpg

 

am8.jpg

 

am9.jpg

 

am10.jpg

 

am11.jpg