ikrar dove u kopru.jpg

V KOPRU OPRAVLJENA IKRAR DOVA BODOČIM HADŽIJEM

VEČER MOLITEV IN SOLZA

V prisotnosti družine, sorodnikov, prijateljev in ostalih članov džemata v prepolnem mesdžidu v Kopru je v nedeljo, 16. novembra 2008, po večerni molitvi opravljena ikrar dova bodočim romarjem (hadžijem) iz tega džemata.

Nevres-ef. Mustafić je najprej pozdravil (poselamil) prisotne z govorom, da nocoj opravljajo molitev za hadžije, da bo njihov odhod potekal v najboljšem redu in da bo tako potekala tudi njihova vrnitev ter da jim Vzvišeni Bog sprejme hadždž in da naj bodoči hadžiji ne pozabijo svoje brate in sestre v svojih molitvah, ko bodo na gori Arafat. To leto gredo iz džemata Koper na hadždž: Abdija (Hasan) Lelić, Ale (Alija) Šabanović, Salkan (Mumin) Merić, Semiz (Ismet) Husanović, Kasim (Fehim) Hadžić, Zijad (Ramiz) Svraka in Nevres (Sulejman) Mustafić.

Prisotne je v imenu bodočih hadžijev nagovoril Zijad Svraka, predsednik Izvršilnega odbora Medžlisa Koper, vsem se je zahvalil, ker so prišli in so se odločili da se na tak način poslovijo s svojimi brati.

Nato so bodoči hadžiji skupaj recitirali molitve iz odlomkov Kur’ana in za tem je Nevres-ef. Mustafić zrecitiral ikrar dovo.

Po ikrar dovi so v čustveni atmosferi ob žuborenju tekbirjev sledila čestitanja ob toplih, iskrenih molitvah in solzah.