zemzem v svici.jpg

Zemzem v Zürichu

V petek, 14.11.2008, je ob deseti uri zvečer odpeljal poln avtobus članic Ženskega združenja Zemzem na poti proti Zürichu (Švica). Izlet, ki je bil že dolgo časa načrtovan se je končno uresničil. Čeprav je bil za nami delovni dan in noč vožnje, dobre volje in veselja ni bilo mogoče prikriti. Družba je bila zelo raznolika. Članicam Zemzema se je pridružilo pet članic Vijeća žena iz Zagreba in tri članice Ženskega združenja Kewser iz Maribora. Vzdušje v avtobusu v deset urni vožnji do Züricha je bilo več kot dobro. Del poti je bil obarvan s smehom, pogovorom, pesmijo ipd., ostanek pa »udobnem« spancu in počitku.

Avtobus je ob osmi uri pripeljal na cilj. Pridne gostiteljice so dočakale članice Zemzema z zajtrkom in jutranjo kavico. Sledil je ogled prekrasnega mesta in nekaterih znamenitosti Züricha.

V džematu Zurich je bila ta dan organizirana Ikrar dova (molitev za letošnje romarje). Članicam je bilo zadovoljstvo in čast, da smo lahko prisostvovale na tem svečanem dogodku.

Nedelja dopoldne je bila posvečena delovnem delu izleta. Namreč, izkoristile smo priložnost in se predstavile. S pomočjo power pointa je bilo Žensko združenje Zemzem predstavljeno v sliki in besedi. Naš cilj je bil, da ženski del džemata v Zürichu seznanimo z našim delom, izkušnjami, idejami in na ta način jih motiviramo za podobno delo in humanost. Predstavljeni so bili rezultati dela članic Ženskega združenja Zemzem. Ponosa in zadovoljstva članice niso mogle prikriti. Vse ostale so bile vidno zadovoljne in presenečene s tistim kar smo dosegle. Na koncu smo jim podarile slike, ki smo jih same izdelale v svojih kreativnih delavnicah.

Po končani opoldanski molitvi se je avtobus zadovoljnih članic odpravil nazaj proti Ljubljani. V pogovoru med potjo smo se strinjale, da je bil to eden od najlepših izletov do sedaj in že planirale kam bi nas avtobus lahko odpeljal naslednjič. Upamo, da smo s tem izletom vzpostavile dobro medsebojno sodelovanje.

Velika hvala vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali za uspešno realizacijo te poti. Še posebna hvala gostiteljem v Zürichu na čelu z imamom Sakibom Halilovićem, ki je veliko naredil, da se obisk Zemzema v Zürichu realizira.