PREDAVANJE DR. NEDŽADA GRABUSA, MUFTIJA IS, RAVNATELJEM BOSANSKIH GIMNAZIJ

jable.jpgLjubljana – Jable, 05. november 2008, (MINAS) – Center za evropsko prihodnost, v sodelovanju z Iniciativo Gimnazij združenega sveta (UWC) in Organizacijo za mednarodno maturo (IBO) iz Bosne in Hercegovine, med 4. in 6. Novembrom 2008 organizira seminar z naslovom »Medkulturni dialog v izobraževanju«. Seminar je del širšega usposabljanja delavcev s področja vzgoje in izobraževanja, ki poteka pod okriljem UWC-IBO Iniciative BiH in je tokrat namenjen ravnateljem gimnazij Bosne in Hercegovine.

Namen usposabljanja je spodbuditi reformo šolstva v Bosni in Hercegovini s sodobnimi trendi in slovenskimi dobrimi praksami, saj šolski sistem predstavlja ključni segment razvoja družbe in je tako izjemno pomemben element pri obnovi post-konfliktne družbe.

Dr. Nedžad Grabus, mufti IS je na omenjenem seminarju predstavil medkulturni dialog v izobraževanju. Kot dober poznavalec razmer v bosansko-hercegovskem šolstvu, saj je tudi sam predavatelj na Fakulteti za islamske znanosti v Sarajevu, je dr. Grabus skozi praktične primere ponudil nekatere nove ideje, ki bodo ravnateljem pomagale v njihovem nadaljnjem delu glede vzpostavitve boljšega in kakovostnega izobraževalnega sistema v Bosni in Hercegovini.