MUFTI NEDŽAD GRABUS NA VEČERJI Z ŽUPANI PRESTOLNIC DRŽAV ČLANIC EU

 

Ljubljana, 08. maj 2008, (MINAS) – V četrtek, 08. maja 2008 se je mufti Nedžad Grabus odzval povabilu ljubljanskega župana g. Zorana Jankovića in prisostvoval večerji skupaj z župani prestolnic držav članic Evropske unije, kandidatk za članstvo in držav iz območja širitve Evropske unije.

 

Namreč, v Ljubljani te dni poteka srečanje županov skoraj iz cele Evrope. V Evropskem letu medkulturnega dialoga je nosilna tema srečanja županov »Vloga prestolnic v medkulturnem dialogu in ustvarjanju aktivnega sožitja«. Pomembna tema medkulturnega dialoga je tudi odnos med verami, spoštovanje in strpnost do različno verujočih med njimi.

 

TAJNIK IS NEVZET PORIĆ NA SPREJEMU EVROPSKE KOMSIJE

 

Ljubljana, 08. maj 2008, (MINAS) – V četrtek. 08. maja 2008 sta se v imenu muftija Nedžada Grabusa tajnik Islamske skupnosti Nevzet Porić in Haris Muratagić udeležila sprejema ob dnevu Evrope, ki ga je pripravila Evropska komisija, Predstavništvo v Republiki Sloveniji. Po uvodnem pozdravu vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji gospe Mihele Zupančič je spregovoril tudi evropski komisar dr. Janez Poročnik, ki je poudaril pomembnost evropskih raznolikosti, spoštovanje med ljudmi in ohranjanje evropskih vrednot.