skof_z1.jpg

SREČANJE MUFTIJA S ŠKOFJELOŠKIM ŽUPANOM

 

Škofja Loka, 02. april 2008, (MINAS) – V sredo, 02. aprila 2008 se je mufti Nedžad Grabus srečal s škofjeloškim županom Igorjem Drakslerjem. V delegaciji Islamske skupnosti so bili poleg muftija še tajnik Islamske skupnosti Nevzet Porić, imam v Škofja Loki Ifet Suljić in trije predstavniki Medžlisa Škofja Loka.

 

Mufti in župan sta najprej spregovorila o trenutnem položaju muslimanov, ki živijo na področju Občine Škofja Loka, o nekaterih težavah s katerimi se srečujejo v svojem delovanju in podobno. Največ časa sta namenila ureditvi pokopališča za umrle muslimane. Namreč, pri muslimanskih pogrebih obstajajo določena pravila kot je npr. položaj groba, ki mora biti obrnjen proti Mekki, potem morajo biti klasični pogrebi, ker je kremiranje prepovedano itd. Župan Draksler je obljubil, da bo naredil vse kar je v njegovi moči, da zagotovi poseben prostor v sklopu obstoječega pokopališča za potrebe Islamske skupnosti.

 

Župan Igor Draksler je obljubil tudi druge vrste pomoči. Vesel je ker v Škofja Loki obstaja Islamska skupnost. Povedal je da je v začetku delovanja Skupnosti prejemal različne pritožbe toda s časom se je to spremenilo. Danes je stvar povsem drugačna. Urejenost objekta in njegove okolice, ki je v lasti Islamske skupnosti kot tudi odnos imama Suljića in ostalih članov Islamske skupnosti do okolja je pripomogel k večjemu razumevanju in toleranci v Škofja Loki meni župan.

 

Mufti Nedžad Grabus se je zahvalil za dosedanje korektno in profesionalno sodelovanje Občine Škofja Loka in njenega župana g. Igorja Drakslerja z Islamsko skupnostjo. Pričakuje, da se bo to nadaljevalo tudi v prihodnosti. Obljubil je da se bomo še naprej trudili in ustvarjali dobro in prijetno ozračje med vsemi prebivalci Škofja Loke.

 

 

skof_z2.jpg

 

skof_z3.jpg