trz_z1.jpg

DELEGACIJA ISLAMSKE ISKUPNOSTI PRI TRŽIŠKEM ŽUPANU

 

Tržič, 04. april 2008, (MINAS) – V petek, 04. aprila 2008 se je delegacija na čelu s tajnikom IS Nevzetom Porićem, imamom v Tržiču Redžepom Hodžićem in predsednikom IOM Tržič Sulejmanom Šabićem srečala z županom Občine Tržič g. Borutom Sajovicem.

 

To je bilo prvo srečanje med sedanjim županom Tržiča in predstavniki Islamske skupnosti. Pogovarjali so se o nekaterih perečih problemih s katerimi se sooča Islamska skupnost v Tržiču. To je predvsem prostorska stiska, ki omejuje Skupnost pri njenem delovanju. Župan Sajovic je pokazal dobro voljo in pripravljenost, da pomaga Islamski skupnost v mejah svojih možnosti. Obljubil je da bo v prihodnosti poskusil najti rešitev za ta problem.

 

Predstavniki Islamske skupnosti so se zahvalili za sprejem in pripravljenost za sodelovanje. Na področju Občine Tržič živi okrog 230 muslimanskih družin, ki so večinoma člani Islamske skupnosti. Zato si tudi prizadevamo priskrbeti boljše pogoje za delovanje. Prostor v katerem bi se lahko ljudje zbirali je seveda najbolj pomemben. Programi, ki jih nudi Islamska skupnost so koristni ne samo za Islamsko skupnost in njene člane temveč za celotno družbo. Današnji časi so zelo nevarni za mlajšo populacijo kajti droga, alkohol in druge oblike zasvojenosti so škodljivi za celotno družbo. Razvijanje zavesti o delovnih navadah, humanitarnem občutku in delu za blaginjo države je pomembno za vse prebivalce te države. Pri tem lahko tudi Islamska skupnost veliko pripomore so povedali predstavniki IS.

 

 

trz_z2.jpg