dva1.JPG

AKTIVNOSTI URADA MUFTIJA

 

Ljubljana, 17. april 2008, (MINAS) – V četrtek, 17. aprila 2008 se je najprej mufti Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem srečal s predstavniki Nizozemskega veleposlaništva v Ljubljani g. Tony Agotha i g. Timo Eggink, ki sta se zanimala predvsem za organiziranost in delovanju Islamske skupnosti v Sloveniji, ali pri tem obstajajo določene težave. Zanimala sta se tudi glede projekta izgradnje džamije v Sloveniji, poročila US State Departmenta za leto 2007 in podobno.

 

Mufti Nedžad Grabus je izrazil optimizem glede izgradnje džamije. Po njegovih besedah je vprašanje džamije le pravno vprašanje, ki bo kmalu rešeno za razliko od prejšnjih let, ko je bilo to čisto politična zadeva. Potrdil je navedbe omenjenega poročila v delu, ko govori o Islamski skupnost in muslimanih v Sloveniji. Dogovoril je ob koncu srečanja določeno sodelovanje z veleposlaništvom na polju izobraževanja in drugih projektov v katerih bi lahko sodelovali.

 

SREČANJE Z NAMESTNIKOM REISU-L-ULEME

 

V popoldanskih urah sta se mufti Nedžad Grabus in tajnik Nevzet Porić srečala z namestnikom reisu-l-uleme hafizom Ismetom Spahićem, ki je bil na poti proti Nemčiji. Mufti Nedžad Grabus je seznanil hafiza Ismeta Spahića s projekti in načrti Islamske skupnosti, ki jih bo skušala realizirati v prihodnosti. Hafiz Ismet Spahić je dal vso podporo Rijaseta Islamske skupnosti v BiH za vsa nadaljnja prizadevanja glede organizacije boljšega življenja muslimanov Sloveniji. Skupaj s hafizom Spahićem sta še v delegaciji tajnik Radia IS BIR g. Muhamed Halilović in g. Sadžid Bjelak.

 

RAZSTAVA »SVET LJUBEZNI«

 

V večernih urah sta se mufti Nedžad Grabus in tajnik Nevzet Porić udeležila razstave »Svet ljubezni« fotografa Samira Sinanovića v Modri hiši v Ljubljani. Nastopil je vrhunski pevski zbor »Bulbuli« iz Zagreba z dirigentom Ismetom Kutrovićem.

 

 

dva2.JPG

 

dva3.JPG

 

saj1.JPG

 

saj2.JPG

 

saj3.JPG

 

tri1.JPG

 

tri2.JPG

 

tri3.JPG