dlj1.JPG

SKUPŠČINA DŽEMATA LJUBLJANA

 

Ljubljana, 03. februar 2008, (MINAS) – V nedeljo, 03. februarja 2008 je bila organizirana redna skupščina Medžlisa Islamske skupnosti Ljubljana. Namreč, po Statutu Islamske skupnosti v Sloveniji je vsaki medžlis obvezen enkrat letno organizirati skupščino džemata na kateri obvesti svoje člane o delu v preteklem letu, finančnem poslovanju, načrtih za prihodnost in drugo.

 

Na ljubljanski skupščini je najprej spregovoril predsednik IOM Ljubljana g. Midhat Alagić, ki je na kratko povzel delo IOM Ljubljana v letu 2007. Spomnil je na nekatere dogodke v preteklem letu, ki so bili velikega pomena za džemat Ljubljano. Organizacija mevluda ob rojstvu poslanca Muhammeda, naj je mir z njim, ki je bil organiziran v marcu 2007 je bil zelo zanimiv dogodek, ker se je ob tej priložnosti zbralo ogromno število članov in članic Islamske skupnosti. Potem organizacija manifestacije »Noč Kur'ana« kateri so prisostvovali najboljši interpretatorji Kur'ana jugovzhodne Evrope, nakup hiše v Pržanu, podpis pisma o nameri za izgradnjo džamije, adaptacija objekta v Pržanu so projekti s katerimi se je ob pomoči Mešihata ukvarjal IOM Ljubljana. Ob koncu je pozval vse zainteresirane, da se vključijo v programe IOM Ljubljana. Povabil je vse zainteresirane v džemat (skupnost) in hkrati prosil, da vsi skupaj nadaljujemo ustvarjati dobro in kvalitetno Islamsko skupnost.

 

Potem je blagajničar g. Safet Jakupović predstavil finančno poročilo za leto 2007. Skupaj z njim je g. Zilhad Kudić poročal o projektu adaptacije projekta. Zanimiv podatek je bil, da je bilo vloženih okrog štiri tisoč ur prostovoljnega dela članov Islamske skupnosti. Ob tej priložnosti so prebrali imena vseh donatorjev, ki so na kakršenkoli način pomagali adaptacijo objekta v Pržanu.

 

In na koncu je prisotne nagovoril mufti Nedžad Grabus. Čestital je članom IOM Ljubljana za njihovo pripravljenost, da sebe in svoj prosti čas posvetijo Islamski skupnosti oz. njenim projektom. Zaprosil je Uzvišenega Boga, da jih nagradi za vse tisto kar so naredili za Skupnost. Mi smo Skupnost, ki mora naprej. Moramo nadaljevati svojo pot, ki je bila začeta z nakupom objekta v Grablovičevi 14 v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja. Druga pomembna investicija je bila nakup prostorov v Proletarski cesti 4, potem nakup vakufske hiše v Vnanjih Goricah in končno nakup objekta v Pržanu. Zdaj imamo priložnost, da organiziramo različne vsebine znotraj Islamske skupnosti. Trenutno poteka tedenska tribuna, ki ponuja različno vrsto znanja vsem zainteresiranim. Ob petkih zvečer poteka tečaj, ki ga on kot mufti vodi za študente, ki si želijo pridobiti znanje iz islama. V Pržanu potekajo tudi različne aktivnosti za ženski del džemata, ki je zelo pomemben za Skupnost. Ob nedeljah je organiziran vaz (predavanje) po opoldanski molitvi in drugo. Od članov Islamske skupnosti pričakuje kulturne razgovore, dobre predloge in dobre ideje. Dokler bomo iz džemata pošiljali svetlobo, nam bojo ljudje pomagali. Zato se moramo potrduti, da naš džemat sveti z najlepšo svetlobo. Boljše je narediti dobro delo danes kot jutri. Toda tudi, če ga naredimo jutri je dobrodošlo je prepričan mufti Nedžad Grabus.

 

Sledila je zanimiva in koristna diskusija, ki je trajala vse do ikindije namaza (molitve). Prisotni člani džemata Ljubljana so bili zadovoljni s poročili, ki so jih prapravili člani IOM Ljubljana skupaj s predsednikom ter so skupšino končali z gromoglasnim tekbirom (molitivijo).

 

 

dlj2.JPG

 

dlj3.JPG

 

dlj7.JPG

 

dlj4.JPG

 

dlj5.JPG

 

dlj6.JPG