jankovic1.JPG

REISU-L-ULEMA IN MUFTI PRI LJUBLJANSKEM ŽUPANU

 

Ljubljana, 24. februar 2008, (MINAS) – V soboto, 23. februarja 2008 sta reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić in mufti Nedžad Grabus skupaj z glavnim imamom Medžlisa Islamske skupnosti Sarajevo Feridom Dautovićem, tajnikom IS Nevzetom Porićem in predsednikom Medžlisa IS Ljubljana h. Midhatom Alagićem na povabilo župana Mestne občine Ljubljana g. Zorana Jankovića obiskala Mestno hišo.

 

V pogovoru sta se riesu-l-ulema dr. Mustafa Cerić in župan Zoran Janković pogovarjala o trenutni situaciji v Bosni in Hercegovini, razmerah na Kosovu, vključevanju BiH v Evropsko unijo, o projektih Mestne občine Ljubljana v prihodnosti in drugo.

 

Govorila sta tudi o izgradnji džamiji. Mufti Nedžad Grabus je povedal, da zaupa županu Jankoviću v njegovih prizadevanjih, da končno reši vprašanje džamije v Ljubljani. Povedal je tudi, da Islamska skupnost pričakuje, da bo Mestna občina končno sprejela urbanistične pogoje za to ombočje, ki bodo podlaga za razpis mednarodnega arhitekturnega natečaja za idejno rešitev bodočega Islamskega centra v Ljubljni, ki ga bo razpisala Islamska skupnost v Republiki Sloveniji. Ko bomo dobili zagotovilo, da je to pripravljeno bomo pospešeno nadaljevali vse aktivnosti glede projekta izgradnje džamije v Ljubljani.

 

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je obljubil, da se bo tudi on osebno zavzel za izgradnjo džamije v Ljubljani. Obodbje od 40 let čakanja je obodbje, ki nas vse skupaj zavezuje, da se posvetimo temu vprašanju, meni reisu-l-ulema.

 

Župan Zoran Janković je povedal, da pričakuje, da bo prvi del urbanistične ureditve končan v mesecu maju letos. On si prizadeva, da to vprašnje spelje do konca, ker se zaveda, da ga bodo na koncu mandata vsi spraševali kaj je s športnim centrom oz. stadionom in kaj je z džamijo. Zato upa, da se bo džamija začela graditi v njegovem mandatu.

 

Sledil je prijeten sprehod po starem jedru mesta. Župan Janković je razkazal znamenistosti reisu-l-ulemi in ostalim članom delegacije.

 

 

jankovic2.JPG

 

jankovic3.JPG

 

jankovic4.JPG

 

jankovic5.JPG