sek1.JPG

DŽEMAT LJUBLJANA DOBIL NOVEGA IMAMA

 

Ljubljana, 01. februar 2008, (MINAS) – V četrtek, 31. januarja 2008 se je Izvršilni odbor Medžlisa IS Ljubljana prvič sestal z novim imamom Senadom Karišikom.

 

Namreč, od 01. januarja 2008 je bil džemat Ljubljana brez stalnega imama. Imam Senad Karišik je bil izbran za ljubljanskega imama v začetku decembra prejšnjega leta. Ker so proceduralni termini za prodibitev vstopnega vizuma za Republiko Sloveniji nekoliko daljši je imam Karišik prispel v Ljubljano šele v začetku iztekajočega se tedna.

 

Sestanku je prisotvoval tudi predsednik Mešihata mufti Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem in članom Mešihata g. Fahrudinom Fazlićem. Ob tej priložnosti je mufti Grabus zaželel iskreno doborodošlico imamu Senadu Karišiku. Od njega pričakuje, da v kratkem pripravi program delovanja in organizacije verkskega življenja v džematu Ljubljana.

 

Imam Senad Karišik se je najprej zahvalil za priložnost, ki mu je bila zaupana. Na kratko se je predstavil in v tej predstavitvi povedal, da je končal srednjo teološko šolo (medreso) Osman ef. Redžović v Visokem, potem je študiral na Fakulteti za islamske znanosti v Sarajevu. Trenutno je študent na podiplomskem študiju na isti fakulteti. Delal je kot veroučitelj v gimnaziji in je bil zunanju sodelavec Televizije Federacije BiH. Kar se tiče njegovega programa dela v Ljubljani je povedal, da se bo posvetil predvsem izobraževalnim projektom.

 

Ob koncu je bila podpisana pogodba o delu z Mešihatom Islamske skupnosti.

 

V petek, 1. februarja 2008 se je imam Senad Karišik podrobneje predstavil na tribuni, ki je bila organizirana. Ob tej priložnosti je podrobneje predstavil svoj program dela.

 

 

sek2.JPG

 

sek3.JPG

 

sek4.JPG

 

sek5.JPG