cimg2276.jpg

FUŽINSKA FEŠTA

 

Ljubljana, 17. september 2007, (MINAS) – V nedeljo, 16. septembra 2007 je bila organizirana Fužinska fešta z geslom »Oživimo Fužine«, ki jo je organiziral Center za socialno delo Moste-Polje v sodelovanju s Četrtno skupnost Moste v Ljubljani.

 

Ob tej priložnosti je bil organiziran turnir v malem nogometu, predstavile so se različne folklorne skupine in so bili predstavljeni deli bošnjaške kulture s poudarkom na bosanske jedi oziroma specialitete.

 

Tako je Žensko združenje Zemzem iz Ljubljane na Fužinski fešti predstavilo dele bošnjaške kulture in nekaterecimg2309.jpg tradicionalne bosanske jedi, ki so bile pripravljene za to priložnost. Članice Zemzema so hrano prodajale. Izkupiček od prodane hrane pa bo namenjen v humanitarne namene.

 

Po besedah udeleženk Fešte oziroma članic Zemzema jim je bilo v zadovoljstvo počastiti ljubljanskega župana g. Zorana Jankovića za katerega so pripravile posebne specialitete. Ob tej priložnosti so mu obljubile, da bodo v začetku naslednjega leta spet organizirale Festival bosanskih jedi.