zupan4.jpg

DELEGACIJA ISLAMSKE SKUPNOSTI PRI JESENIŠKEM ŽUPANU

 

Jesenice, 13. september 2007, (MINAS) – V četrtek, 13. septembra 2007 je delegacija Islamske skupnosti na čelu z muftijem Nedžadom Grabusom obiskala jeseniškega župana g. Tomaža T. Mencingerja. Poleg muftija so bili v delegaciji Islamske skupnosti predsednik Zbora Islamske skupnosti g. Refik Havzija, tajnik Islamske skupnosti g. Nevzet Porić, jeseniški imam Sead Karišik, občinski svetnik na Jesenicah in dolgoletni član Islamske skupnosti g. Ibrahim Smajić.

 

 

V zelo sproščeni in gostoljubni atmosferi je mufti Nedžad Grabus predstavil delovanje Medžlisa Islamske skupnosti na Jesenicah. Omenil je nekatera zgodovinska dejstva, ki so zaznamovala dobro sodelovanje med Občino Jesenice in Islamsko skupnost. Ob tem se je zahvalil županu Mencingerju za vsa dosedanja prizadevanja k boljšemu sožitju in lažji organizaciji verskega življenja muslimanov, ki živijo na Jesenicah. Mufti Grabus je omenil tudi zelo pomemben projekt za muslimane na Jesenicah in sicer ureditev pokopališča na Blejski Dobravi za člane Islamske skupnosti. Zahvalil se je županu Mencingerju za njegova osebna prizadevanja k reševanju tega vprašanja.

 

zupan3.jpg

 

V nadaljevanju je župan Tomaž T. Mencinger seznanil muftija Nedžada Grabusa in ostale prisotne s potekom del na Blejski Dobravi glede ureditve pokopališča za člane Islamske skupnosti. V nadaljevanju je predstavil zelo zanimiv program razvoja Jesenic in nadaljnjo vizijo mesta. Najbolj zanimiv del je bil, ko je Župan govoril o viziji mesta glede izobraževanja. Za to, skoraj najbolj družbeno koristno, dejavnost bodo v prihodnosti Jesenice namenile veliko.

 

V nadaljevanju srečanja je mufti Nedžad Grabus ponudil pomoč Islamske skupnosti pri različnih družbeno koristnih programih, ki jih Občina izvaja kot so izobraževanje, boj proti mamilom itd.

 

zupan2.jpg

 

In na koncu je mufti Nedžad Grabus podaril zelo zanimivo zgodovinsko knjigo županu Mencingerju »Muslimani u Zagrebu od 1878 do 1945« avtorja Zlatka Hasanbegovića.