zagreb2.jpg

MLADINSKI IFTAR V ZAGREBU

 

V soboto, 15.09.2007, se je del mladinskega kroga džemata Ljubljana odzval vabilu mladine iz džemata Zagreb na mladinski iftar. Mladina se je zbrala v prostorih ljubljanskega mesdžida na Grablovičevi ulici, kjer se je po popoldanski molitvi odpravila na pot .

 

 

 

 

 

Iftar je potekal v prostorih medrese, katerega so se poleg Ljubljančanov udeležili tudi mladi iz Rijeke, Siska in Karlovca ter nam tako ponudili priložnost, da se bolje spoznamo. Po večerni molitvi je sledila pogostitev, ob kateri smo spoznali, da znajo tudi na sosednjem Hrvaškem pripraviti okusno hrano, kot pri nas.

 

iftar1.jpg

Kasneje smo si ogledali prostore, ki so namenjeni zagrebški mladini, kjer se mladi lahko družijo in zabavajo, ter aktivno sodelujejo in se medsebojno spoznavajo. V prijetnem ambientu smo do teravih namaza (nočne molitve v mesecu ramazanu) imeli priložnost ogledati si dokumentarni film Harun Yahya – Allahova imena.

 

 

 

Po molitivi so nam v amfiteatru, v katerem je pred tem potekala tudi projekcija filma, razložili, kako poteka udejstvovanje mladine v njihovem okolju. Tako se poleg športnih aktivnosti, humanitarnega dela, novinarstvom ukvarjajo tudi z različnimi tečaji, katere nudijo brezplačno in sicer v tistih dejavnostih, v katerih so dobro podkovani. To so le nekatere od aktivnosti, katere v prihodnosti nameravajo nadgraditi..

 

Kot zaključek so nas povabili, da se jim pridružimo pri zikru, ki je potekal v džamiji in je bil namenjen vsem obiskovalcem.

 

iftar2.jpg

S prijetnimi občutki smo se poslovili in odpravili na pot. Ker pa nas že dolgo ni bilo v Zagrebu, smo se odločili, da si na kratko ogledamo še mestno jedro in se tako odpravili v center mesta, kjer smo si privoščili kratek sprehod in ogled znamenitosti mesta Zagreb.

 

Vsekakor smo se odločili, da bomo skupaj z zagrebško mladino ostali v stikih in se pogosteje obiskovali, saj imamo veliko skupnih interesov.