omladina9.jpg

SREČANJE MLADIH Z MUFTIJEM

 

Ljubljana, 28.junij 2007, (MINAS) – V petek, 22.junija 2007 oziroma 7. Džumade-l-uhra 1428 je potekalo srečanje mladih z muftijem mag. Nedžad Grabusom, in sicer v prostorih Ljubljanskega mesdžida.

 

Srečanja se je udeležilo nekaj deset mladih, večinoma s področja Ljubljane in njene okolice.

 

Po akšamski molitvi z začetkom ob 21.30 uri je mlade pozdravil mufti Nedžad  Grabus, kjer je v svojem govoru poudaril pomembnost izobrazbe med mladimi.

 

 

omladina2.jpgPredstavil je nekaj projektov, katere Mešihat Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji namerava izpeljati v letu 2007. Izpostavil je nakup objekta v Pržanu, ter izjavil , da je ta objekt velikega pomena za Islamsko skupnost v Sloveniji.

Povedal je tudi, da so ustanovljeni trije odbori, ki bodo v prihodnosti bili ključnega pomena za Islamsko skupnost.

To so:

– gradbeni odbor

– tehnični odbor

– in odbor, ki se bo ukvarjal z marketingom.

 

V slednjega bi bilo potrebno vključiti mlade, kjer bi tako javnosti, kot tudi po džematih, lahko predstavili Islamski kulturni center v vseh njegovih lastnostih.

Predlagal je predstavitve v powerpointu, kratkih informatorjih, video predstavitvah… Povedal je, da je to sicer prostovoljno delo, ki pa zahteva od mladih resnost in profesionalnost pri delu. Koordinatorja tega projekta bosta tajnik Islamske skupnosti g. Nevzet Porić in g. Nermin Žilić.

 omladina1.jpg

 

 

Po kratkem uvodnem delu muftija Grabusa, so besedo dobili mladi, ki so svojim idejami predlagali, kako projekt konkretno realizirati.

 

Na koncu srečanja je mufti Grabus pohvalil mlade, ki so pripravljeni sodelovati in pomagati Islamski skupnosti v tem projektu. »Mislim, da je to srečanje bilo zelo konstruktivno«, še pravi mufti mag. Nedžad Grabus.