reis i muftija slovenski, 31[1].05.07_.jpg

REISU-L-ULEMA SPREJEL LJUBLJANSKEGA MUFTIJA

 

Sarajevo, 01. junij 2007, (MINAS) – V četrtek, 31. maja 2007 je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić sprejel ljubljanskega muftija Nedžada Grabusa in tajnika Islamske skupnosti v RS Nevzeta Porića.

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je čestital muftiju Nedžadu Grabusu, ker je podpisal Pismo o nameri z županom Mestne občine Ljubljane g. Zoranom Jankovičem v zvezi z odkupom zemljišča za izgradnjo džamije v Ljubljani. Izrazil je svoje prepirčanje, da se bodo stvari končno premaknile z mrtve točke.

Mufti Nedžad Grabus je seznanil reisu-l-ulemo dr. Mustafo Cerića z vsebino pismo, ki ga je podpisal. V nadaljevanju je razložil vse postopke v zvezi z odkupom zemljišča. Do konca leta lahko Islamska skupnost v RS postane dejanski lastnik zemljišča, ki je predvideno za izgradnjo džamije. Do takrat bo potrebno zbrati denar, kije potreben za nakup okrog 15000 m2 zemljišča. Povedal je tudi, da pričakuje pri tem pomoč reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića in Islamske skupnosti v BiH sčem se je strinjal tudi reisu-l-ulema.

V nadaljevanju pogovora sta se pogovarjala o načinih zbiranja denarja za odkup zemljišča pri čem je reisu-l-ulema predlagal zelo dobre rešitve.

Pogovarjala sta se tudi o prihodu reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića v Slovenijo, ki bo obiskal Islamsko skupnost v RS.