belgija1.jpg

MUFTI SPREJEL BELGIJSKEGA VELEPOSLANIKA

 

Ljubljana, 05. junij 2007 – (MINAS) – V torek, 05. junija 2007 je mufti Nedžad Grabus sprejel v Mešihatu Islamske skupnosti veleposlanika Kraljevine Belgije Nj. Eksc. Jean Louis Mignota.

 

belgija2.jpg

Mufti Nedžad Grabus je seznanil veleposlanika z aktivnostmi v zvezi z izgradnjo džamije v Ljubljani kot tudi s podpisom Pisma o nameri z županom Mestne občine Ljubljana g. Zoranom Jankovićem. V nadaljevanju je mufti Grabus seznanil veleposlanika z drugimi aktivnostmi Islamske skupnosti v RS kot so podpisovanje Sporazuma z Vlado RS, ki je v pripravi. Izpostavil je problem pokopališč oziroma ločenega prostora v že obstoječih pokopališčih za pokopavanje umrlih muslimanov. To vprašanje je rešeno na ustrezen način na Jesenicah in v Mariboru. Medžlis Islamske skupnosti v Ljubljani je dobil že dva negativna odgovora na zahtevek, da se to vprašanje končno reši. Na koncu je seznanil veleposlanika z dovoljenjem Zavoda za ohranjanje kulturne dediščine iz Nove Gorice, da lahko zamenja križe na grobovih bošnjaških vojakov v Logu pod Mangartom in mu je podaril knjigo »Bošnjaki v Ameriki« kot primer dobre organiziranosti in integriranosti muslimanov v ameriško družbo.

 

belgija4.jpgVeleposlanik Nj. Eksc. Jean Louis Mignot se je zahvalil muftiju Nedžadu Grabusu za sprejem in informacije o muslimanih v Sloveniji. Povedal je, da mu bodo te informacije koristile v njegovem nadaljnjem delu v domovini, ker bo kmalu odšel v pokojnino. Sestanku je prisostvoval tudi tajnik Islamske skupnosti Nevzet Porić.