Izvajalci programa.JPG

MEVLUD – PROSLAVA OB ROJSTNEM DNEVU POSLANCA MUHAMMEDA

Ljubljana, 03. april 2007 (MINAS) – V soboto, 31. marca 2007 je Mešihat Islamske skupnosti v RS v sodelovanju z Izvršilnim odborom Medžlisa Ljubljana organiziral proslavo ob rojstnem dnevu poslanca Muhammeda, naj je mir z njim. Proslava je bila organizirana na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani kjer se je zbralo okrog dva tisoč vernikov. Proslavi so prisostvovali vsi imami Islamske skupnosti v RS, veleposlanik BiH in drugi gostje.

Izvajalci programa.JPGProgram so izvedli g. Šerif Delić in Miralem Babajić iz Sarajeva in Ela Porić in Ehlimana Suljić iz Ljubljane. Prisotne je nagovoril prof. Mustafa Spahić – Mujki iz Sarajeva, profesor zgodovine islama v Gazi Husrev-begovi medresi v Sarajevu, ki je govoril o poslancu Muhammedu in njegovem življenju kot primeru za vse vernike, ki ga sledijo.

 

 

 

 

 

 

Prisotni.JPGPrisotne je nagovoril tudi mufti Islamske skupnosti v RS mag. Nedžad Grabus. V svojem nagovoru je poudaril pomembnost takšnih projektov za Islamsko skupnost, vendar je spomnil, da morajo muslimani za katerikoli projekt najeti dvorano in za to dobro plačati. Zato je tudi povedal, da pričakuje hitro reševanje problema izgradnje Islamskega kulturnega centra v Ljubljani kjer bodo realizacije takšnih projektov lažje in cenejše.