sabor.jpg

SEJA SABORA ISLAMSKE SKUPNOSTI V RS

Ljubljana, 29. januar 2007 (MINAS) – V soboto, 27. januarja 2007 / 08. muharrema 1428 P.H. je v Ljubljani zasedal Sabora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

 

 

 

 

 

sabor2.jpg

Na svoji 9. redni seji je Sabor Islamske skupnost v RS sprejel nekoliko zelo pomembnih zaključkov za Islamsko skupnost v Sloveniji in sicer:

– sprejet je nov Statut Islamske skupnosti v RS

– sprejeto je poročilo Mešihata Islamske skupnosti v RS za leto 2006

– sprejet je proračun Mešihata Islamske skupnosti v RS za leto 2007

– razpisane se volitve v vse organe Islamske skupnosti v RS, ki bodo 11. marca 2007.

 

Saborniki so izrazili svojo zadovoljstvo z napredkom v delu Islamske skupnosti. Posebej je pohvaljena Statutarna komisija Sabora IS, ki je več kot eno leto delala na Novem Statutu IS. Volitve v IS bodo organizirane po novem Statutu, ki je sprejet na seji Sabora IS, 27. januarja 2007.

 

sabor3.jpg

Seji Sabora je prisostvoval tudi mufti Islamske skupnosti mag. Nedžad Grabus, ki je v svojem nagovoru poudaril pomembnost Sabora kot najvišjega zakonodajnega telesa v Republiki Sloveniji. Zahvalil se je članom Sabora za odločnost, da Islamska skupnost ohrani svoje dostojanstvo in enotnost v kritičnih trenutkih preteklega obdobja.

Mufti mag. Nedžad Grabus je čestital sabornikom za sprejetje Statuta Islamske skupnosti. Poudaril je, da bo to pospešilo delovanje IS v Sloveniji. Poudaril je da so pred IS veliki izzivi s katerimi se lahko sooči samo s skupnimi močmi in s polno odgovornostjo vseh organov IS. Mufti se je zahvalil vsem, ki so sodelovali v delu IS in je povedal, da so saborniki pokazali zrelost muslimanov Slovenije. Na koncu je prosil člane Sabora da se tudi v prihodnosti ukvarjajo z vprašanji, ki so pomembna za IS in širšo društveno skupnost.

 

sabor5.jpg

sabor4.jpg