Mufti Porić obiskal direktorico RTV Slovenija Ksenijo Horvat

V sredo, 8. maja 2024, je mufti mag. Nevzet Porić skupaj s sodelavcema Harisom Muratagićem, vodjo urada, in Nevresom Mustafićem, imamom MKC Ljubljana, obiskal direktorico RTV Slovenija Ksenijo Horvat.

Mufti Porić se je direktorici Horvat najprej zahvalil za uspešno realiziran prenos bajramske molitve iz Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana, ki je požel pozitivne odzive med verniki muslimani, pa tudi v širši slovenski javnosti. Ta pomemben zgodovinski korak predstavlja potrditev priznavanja in spoštovanja religijskega pluralizma in strpnosti v Republiki Sloveniji.

Mufti Porić in direktorica Horvat sta se pogovarjala tudi o morebitnih oblikah sodelovanja v prihodnosti in pri tem poudarila, da je zelo pomembno vero in versko življenje v medijskem prostoru obravnavati objektivno. 

Mufti Porić je direktorico Horvat seznanil z dejstvom, da se bo letos s svečanim programom obeležila 30. obletnica Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. To bo priložnost, da se ta pomemben jubilej za Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji podpre tudi medijsko.