Mufti mag. Nevzet Porić je sprejel veleposlanico Indije Namrato S. Kumar

V četrtek, 1. februarja 2024, je predsednik Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji mufti, mag. Nevzet Porić, sprejel veleposlanico Indije v Sloveniji, nj. eksc. Namrato S. Kumar.

Mufti mag. Nevzet Porić je predstavil delovanje Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji s poudarkom na pravnem statusu Islamske skupnosti v Sloveniji. Poudaril je dobre odnose z lokalnimi in državnimi oblasti. Veleposlanico Kumar je zanimalo, če v Sloveniji obstaja diskriminacija do manjšin oz. Drugih. Mufti Porić je seznanil veleposlanico Kumar, da ne obstaja sistemska diskriminacija v slovenski družbi. Občasno se zgodijo določeni primeri diskriminacije, ki so osamljeni in ne predstavljajo generalnega stanja v Sloveniji.

V nadaljevanju se je mufti Porić zanimal za porušeno džamijo Babri masjid v mestu Ayodhya na severu Indije, ki je bila porušena in na istem mestu zgrajen tempelj Ram Mandir. Zanimalo ga je tudi stanje muslimanov v Indiji in morebitne diskriminacije manjšinske oz. muslimanske skupnosti. Izrazil je zaskrbljenost glede situacije v kateri se nahaja muslimanska skupnost. Veleposlanica je takšne informacije pripisala napačnem poročanju medijev, saj je muslimansko prebivalstvo v Indiji eno najštevilčnejših v svetu in je težko pričakovati, da bi bilo tolikšno število muslimanov diskriminiranih. V nadaljevanju sta se dotaknila vprašanja vojne v Gazi ter ugotovila, da ima Indija podobno stališče kot Slovenija glede vojne v Palestini. Torej, takojšnja prekinitev vojne in vzpostavitev dveh držav. Strinjala sta se, da je potrebno čimprej ustaviti vojno in omogočiti ljudem normalno in dostojno življenje.