Mufti Porić je čestital predsedniku Slovenske škofovske konference dr. Sajetu

Predsednik Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji mufti mag. Nevzet Porić je čestital predsedniku Slovenske škofovske konference škofu dr. Andreju Sajetu ob božičnem prazniku.

V svoji čestitki je zapisal:

”Spoštovani škof dr. Andrej Saje, 

ob nastopajočih božičnih in novoletnih praznikih vam v imenu članov Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, naših imamov in veroučiteljic in svojem osebnem imenu želim blagoslovljen božič in srečno novo leto 2024.  

Decembrski čas je obdobje, ko bratje in sestre kristjani praznujete božič, ki predstavlja praznik sočutja, ljubezni in strpnosti do drugih. Zato, ker je vaš Jezus in naš Isa, ki v naši sveti knjigi Kur’an zavzema posebno mesto, prinesel upanje, vero in ljubezen do Boga. Njegova mati, vaša Marija in naša Merjem, je bila izjemna ženska, ki ga je rodila po Božji milosti. Njena zgodba nas uči o pokorščini in ljubezni do Vzvišenega Boga.  

Žal bomo tudi letošnje praznike praznovali v negotovosti, saj divjanje vojne in nasilja v Ukrajini in Palestini predstavlja trpljenje in stisko za ogromno število ljudi v teh krajih. Zato je praznično obdobje priložnost, da kot verniki izrazimo sočutje in solidarnost do vseh tistih, ki trpijo in živijo v strahu za svoje življenje in življenje svojih otrok. Jezus nas uči, da je ljubezen do drugih eno najpomembnejših načel vsakega vernika in vernice. Spodbujal je sočutje, usmiljenje in skrb za druge ljudi, ne glede na njihovo nacionalno, versko ali rasno pripadnost. Vse to je v nasprotju s tistim, kar se danes dogaja na kriznih območjih, kjer divjajo vojne.  

Ob vseh Jezusovih priporočilih, kot so ljubezen, odpuščanje, strpnost do drugih, poštenje in pravičnost, pomoč sočloveku in vera v Boga vam in vsem katoličanom v Sloveniji in svetu želim blagoslovljen božič, poln ljubezni, radosti in medsebojnega razumevanja”.  

Mufti Porić je božične praznike čestital tudi škofu Evangeličanske cerkve v Sloveniji mag. Leonu Novaku.