Ustanovna seja upravnega odbora Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana

V četrtek, 5. januarja 2023, se je odvila ustanovna seja upravnega odbora Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana za mandatno obdobje 2022–2026.

Seje se je udeležil mufti mag. Nevzet Porić, predsednik zbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji Samir Kerić in člani upravnega odbora Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana. V skladu s statutom Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji je bil konstituiran upravni odbor v sestavi:

– Nevres Mustafić, predsednik,

– Asad Adrović, podpredsednik,

– dr. Samed Bajrić, sekretar,

– prof. dr. Nedžad Grabus, član,

– Senad ef. Karišik, glavni imam (član po položaju),

– Esad Mulalić, član,

– Eldin Velagić, član,

– Muhamed Kulauzović, član,

– Mesut Veseli, član,

– Denis Striković, član,

– Mirza Alešević, član.

Safet Jakupović bo nadaljeval naloge blagajnika upravnega odbora. Mufti Porić je članom upravnega odbora predal sklepe s katerimi mešihat Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji potrjuje, da so člani upravnega odbora Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana za mandatno obdobje 2022–2026. Mufti Porić je izrazil pričakovanje, da bo upravni odbor odgovorno in predano skrbel za dano zaupanje, ohranjal in izboljševal vakufsko premoženje ter s pomenljivimi dejavnostmi obogatil programe v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana. Mufti Porić se ja zahvalil članom upravnega odbora v preteklem mandatu kot tudi predsedniku upravnega odbora Harisu Muratagiću za velik trud, ki so ga vložili v preteklem obdobju.