Mufti Porić obiskal predsednika Boruta Pahorja

V ponedeljek, 16. januarja 2023 je mufti mag. Nevzet Porić obiskal bivšega predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja.

Ob tem se je mufti Porić zahvalil predsedniku Pahorju za sodelovanje v pretkelih desetih letih posebej pa za sodelovanje na njegovi inavguraciji pred enim letom in pomoč pri organizaciji prihoda katarskega emirja Temima bin Hameda Alu Thanija v Muslimanski kulturni centar v Ljubljani.

Predsednik Pahor je tekom svojega mandata podpiral različne projekte Islamske skupnosti posebej pa program obeleževanja genocida v Srebrenici. Spomnil se je slavnostnega nagovora ob 20. obletnici genocida v Srebrenica, ki ga je imel leta 2015 v Potočarjih na osrednji slovesnosti.

Izpostavil je, da je je večkrat obiskal ljubljansko džamijo za katero pravi, da je arhitekturni dragulj, ki jo je lani skupaj s katarskim emirjem uradno odprl. Predsednik Borut Pahor je bil prvi predsednik Republike Slovenije, ki je obiskal Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji v mandatu muftija prof. dr. Nedžada Grabusa.

Mufti in Predsednik sta se pogovorila tudi o situaciji v Bosni in Hercegovini. Dogovorila sta se, da bosta še naprej sodelovala na različnih področjih njunega delovanja.