Mufti mag. Nevzet Porić čestital božične praznike predsedniku SŠK škofu dr. Andreju Sajetu

Pred božičnim praznikom, ki ga praznujejo v Katoliški cerkvi je mufti mag. Nevzet Porić poslal čestitko predsedniku Slovenske škofovske konference škofu dr. Andreju Sajetu. V svoji čestitki je med drugim zapisal:

»Spoštovani škof msgr. dr. Andrej Saje, 

v letu, ki ga začenjamo in nastopajočem božičnem prazniku, Vam in Vašim sodelavcem kot tudi vsem vernikom katolikom, v imenu Islamske skupnosti v RS in svojem osebnem imenu čestitam in želim obilo zdravja, sreče in miru.

Iztekajoče se leto bo zaznamovano kot leto dobrega sodelovanja med Katoliško cerkvijo in Islamsko skupnostjo v Republiki Sloveniji. Medverski dialog je nujen za moderno družbo, ker živimo v globalnem in pluralnem svetu. Muslimani in kristjani delimo skupne vrednote verovanja v Boga. V Kur’anu, naši sveti knjigi, se z velikim spoštovanjem omenja krščanska pobožnost in skesanost, ki jih pri svojem verovanju izkazujejo duhovniki. Zato si želim, da bi tudi v Sloveniji, medverski dialog napredoval v skladu s priporočili Papeža Frančiška, ki ga je okrepil s sodelovanjem z velikim imamom Ahmedom Tayyibom. Božič je čas, ko nas Jezus navdihuje s svojimi sporočili in zavzemanjem za slehernega posameznika, ki potrebuje pomoč, razumevanje in lepo besedo. V teh časih, polnih izzivov, s katerimi se soočamo, nam je lahko Jezusovo učenje navdih za medsebojno razumevanje in spoštovanje.

V tem duhu sem prepričan, da prazniki ponujajo novo upanje za razmislek o splošnih vrednotah in skupinski odgovornosti za človeško civilizacijo.

Želim Vam in vsem katoličanom v Sloveniji in svetu, blagoslovljen božič, poln duhovnega, osebnega in družinskega napredka. 

Želim Vam srečno in uspešno leto 2023.«

Mufti Porić je čestital tudi ljubljanskemu nadškofu msgr. Stanislavu Zoretu.