Sožalje Evangeličanski cerkvi na Slovenskem

Ob smrti prvega evangeličanskega škofa v Sloveniji Geze Erniše je mufti mag. Nevzet Porić izrekal sožalje škofu Evangeličanske cerkve Leonu Novaku. V nadaljevanju objavljamo celotno besedilo sožalja. 

“Spoštovani gospod škof Leon Novak,  

ob smrti škofa Geze Erniše, vam v svojem imenu in imenu članov Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, izrekam globoko in iskreno sožalje. Prosimo, da naše sožalje prenesete družini Erniša in članom Evangeličanske cerkve na Slovenskem.  

Smrt je vedno nepričakovana in je živim poučen primer, da se moramo vsakodnevno pripravljati na ta trenutek. Škof Erniša se je s svojimi dejanji, prijetnim odnosom do ljudi, pomirjenostjo in dobrosrčnostjo pripravljal na ta trenutek. Zato sta njegovo življenje in delo dokaz, da je bil prepoznaven in cenjen član družbe ter slovenskega naroda.  Zato bo ime škofa Geze Erniše zagotovo ostalo zapisano v zgodovini Slovenije in slovenskega naroda. Njegova karizmatičnost je bila prepoznavna ne samo v Murski Soboti temveč po vsej Sloveniji. Spominjali se ga bomo po pomirjeni in pokončni drži. Njegova iskrenost in pristop do ljudi sta lahko zgled in navdih mnogim ljudem.  

Prisrčni pogovori s škofom Ernišo mi bodo ostali v spominu. Spomin nanj bo spremljala tudi njegova izražena strpnost, odprtost in pripravljenost pomagati ljudem ne glede na pripadnost in prepričanje. 

Z molitvijo v srcu sočustvujemo z vami in ostalimi, ki jih je ta smrt prizadela in prosimo Boga, da njegovi duši podari mir. 

Prejmite spoštljive pozdrave.”

predsednik Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji

mag. Nevzet Porić, mufti