Mufti mag. Nevzet Porić na obisku v Katarju

Mufti mag. Nevzet Porić se je od 5. do 8. aprila 2022 mudil na uradnem obisku v Dohi, prestolnici Katarja, pri Ministrstvu za vakufe in islamske zadeve Države Katar.

V torek, 5. aprila 2022, se je udeležil iftarja (večerja ob koncu postnega dneva) pri katarskem emirju Tamimu bin Hamadu Al Thaniju, ki je gostil iftar za muftije in učenjake iz različnih koncev sveta.

V četrtek, 7. aprila 2022, se je srečal z ministrom za vakufe in islamske zadeve Države Katar Ghanimom bin Shahinom Al Ghanimom. Ob tej priložnosti je mufti Porić ministru ponovno čestital za imenovanje na položaj ministra vakufov in islamskih zadev Države Katar. Zahvalil se je za dosedanjo pomoč ministrstva Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji s posebnim poudarkom na izgradnji Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana, kot tudi za druge izobraževalne in ramazanske projekte. Strinjala sta se, da se bo sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje, predvsem pri uresničevanju različnih verskih, kulturnih, izobraževalnih in infrastrukturnih projektov. Mufti Porić je povabil ministra Ghanima bin Shahina Al Ghanima, da obišče Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji, kar je minister z veseljem sprejel. Obisk muftija Porića se je zaključil s slovesnostjo, ki je bila organizirana ob koncu državnega tekmovanja v recitiranju Kur’ana, ki je potekalo v Katarju ob začetku meseca ramazana.