Mufti mag. Nevzet Porić sprejel iranskega veleposlanika

V sredo, 9. marca 2022, je mufti mag. Nevzet Porić skupaj z vodjo urada Harisom Muratagićem gostil iranskega veleposlanika gospoda Kazema Shafei.

Veleposlanik Shafei je obvestil muftija Porića, da se njegov mandat zaključuje in se poslavlja s funkcije iranskega veleposlanika v Sloveniji. Kot zadnji poslovilni obisk si je izbral Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji oziroma muftija mag. Nevzeta Porića. Zahvalil se je Islamski skupnosti in njenim predstavnikom za dobro sodelovanje v njegovem mandatu. Prepričan je da bo veleposlaništvo nadaljevalo dobro sodelovanje z Islamsko skupnostjo tudi v prihodnjem obdobju. Mufti Porić se je tudi zahvalil veleposlaniku za njegov odnos do Islamske skupnosti in njenega poslanstva. Povabil je veleposlanika, da se udeleži svečanosti ob inavguraciji ljubljanskega muftija. 

V nadaljevanju sta govorila o aktualnih svetovnih dogajanjih in izrazila skrb in zaskrbljenost nad trenutno situacijo ter izrazila prepričanje, da mir nima alternative in da se moramo vsi za njega truditi.