Začetek verouka v Islamski skupnosti – mufti Porić obiskal mekteb v Ljubljani

V soboto, 4. septembra 2021, se je v Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji začelo novo mektebsko/veroučno leto 2021/2022.

Mufti mag. Nevzet Porić je obiskal učence in učenke, ki obiskujejo mektebski pouk v Ljubljani. Zaželel jim je uspešno šolsko in mektebsko leto, s priprošnjo Vzvišenemu Bogu, da bi tekom celega leta otroci obiskovali mekteb brez kakršnihkoli omejitev. Namreč, pouk je v lanskem veroučnem letu od začetka oktobra do konca veroučnega leta, junija 2021, potekal na daljavo. Zahvalil se je veroučiteljem in veroučiteljicam, kot tudi otrokom, ker spoštujejo epidemiološke ukrepe in skrbijo za svoje zdravje. Poudaril je, da gre za generacije otrok, ki so dočakale izgradnjo Muslimanskega kulturnega centra in kot prvi zasedajo klopi modernih učilnic, ki omogočajo kvaliteten pouk.

Tudi v drugih džematih v Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji se je danes začelo veroučno/mektebsko leto, ki poteka v skladu z epidemiološkimi ukrepi. Vsi imami in veroučiteljice izpolnjujejo pogoje PCT in pri izvajanju pouka nosijo zaščitne maske kot tudi otroci, ki obiskujejo verouk.

Zahvaljujemo se staršem in otrokom za zaupanje kot tudi za spoštovanje vseh epidemioloških ukrepov pri procesu izvajanja veroučnega pouka. Vabimo vse zainteresirane otroke, da se vključijo v mekteb in spoznajo svojo vero.

Vsem otrokom, ki obiskujejo mekteb, njihovim staršem kot tudi veroučiteljem in veroučiteljicam, želimo uspešen začetek veroučnega leta. Naj bo letošnje mektebsko leto, z Njegovo pomočjo, polno novih znanj in razigranih otroških obrazov, ki jih bo spremljala Božja milost.