Odstop dohodnine Islamski skupnosti

Spoštovani člani Islamske skupnosti,

gotovo ste seznanjeni, da lahko vsak (davčni zavezanec rezident), ki v R. Sloveniji plačuje dohodnino do 1 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam oziroma za financiranje splošno-koristnih namenov. Če se za donacijo dohodnine ne odloči, se njegova dohodnina vrne v proračun RS.

Svojo dohodnino lahko namenite tudi Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji, ki se zavzema za duhovnost in človekovo dostojanstvo v zasebnem in javnem življenju, prizadeva si za osmišljanje bivanja na področju verskega življenja in ima s svojim delovanjem hkrati tudi pomembno vlogo v javnem življenju. Z razvijanjem svojih kulturnih, vzgojnih, izobraževalnih, solidarnostnih, dobrodelnih in drugih dejavnosti s področja socialne države bogati nacionalno identiteto in s tem opravlja pomembno družbeno vlogo. Zato je Islamska skupnost splošno koristna organizacija.

Spodaj najdete obrazec za odstop dohodnine Islamski skupnosti. Prosimo, dopolnite ga s svojimi podatkipodpišite in še danes pošljite na naš naslov: Islamska skupnost v R. Sloveniji, Grablovičeva 14, 1000 Ljubljana ali pošljite davčnemu uradu (FURS, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana).

V kolikor imate elektronski podpis lahko oddate vlogo za namenitev dela dohodnine kar preko spletne strani E-davki. Po prijavi na spletno stran, poiščete na desni strani zavihek »Namenitev dela dohodnine« in vpišete našo davčno številko 95857320. Spodaj je potrebno klikniti še gumb »Oddaj vlogo«.

Če ste vlogo že oddali je ta veljavna do preklica.

Obrazec za dohodnino