Ramazanski molitveni urnik (Ramazanska vaktija)

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji obvešča javnost, da se bo v četrtek, 23. aprila 2020, po koledarju Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, s sončnim zahodom, začel mesec ramazan.

Prvi dan posta je v petek, 24. aprila 2020. Prvi dan ramazanskega bajrama je v nedeljo, 24. maja 2020. Letošnji ramazan bo trajal 30 dni.

To je blagoslovljeno obdobje, ki nam ga Vzvišeni Bog vsako leto podarja z namenom krepitve bogoslužja. Ramazan, mesec posta, je čas Božjega napotila, Božje rešitve in Njegove milosti. Post je med drugim najvišja stopnja pobožnosti in dokaz resničnega verovanja, brez licemerstva in dvojne morale.

Ramazanski čas je najboljše obdobje v letu, v katerem se lahko ozremo nazaj in se soočimo sami s seboj ter izrečemo molitev Vzvišenemu Bogu ter Ga prosimo za odpuščanje za vsa slaba dejanja, ki smo jih zagrešili, kot tudi, da nas nagradi za vse, kar smo dobrega naredili sebi, drugim in Skupnosti.

Žal bo letošnji ramazan drugačen zaradi epidemije in prepovedi zbiranja. Naša džamija v Ljubljani in ostali mesdžidi (mošeje) po vsej Sloveniji bodo v času ramazana zaprte.

Ramazanski molitveni urnik (Ramazanska vaktija) lahko prevzamete na tej povezavi: Vaktija 2020

Ramazan šerif mubarek olsun!

(Blagoslovljen in srečen ramazan)