Muslimanski kulturni center februarja obiskalo več tisoč oseb

Muslimanski kulturni center Ljubljana je svoja vrata odprl javnosti 7. februarja 2020, ko je bila organizirana prva molitev, ki jo je vodil in nagovoril zbrane vernike, mufti prof. dr. Nedžad Grabus.

Pred tem se je slovenska javnost imela možnost seznaniti s kompleksom Muslimanskega kulturnega centra preko medijev, saj so imeli novinarji priložnost obiskati MKC pred uradnim odprtjem in o tem obveščati javnost.

Petkove molitve v februarju su vodili tudi: reisu-l-ulema dr. Husein Kavazović, mr. Nevzet Porić in glavni imam Senad Karišik.

Vrata centra so odprta petkrat na dan za vernice in vernike, ki prihajajo k molitvi saj se redno izvaja petdnevna molitev od 7. februarja naprej. Za vso zainteresirano javnost so vrata MKC odprta pet dni v tednu med 10. in 11. uro.

Po oceni vodstva Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji je do konca februarja Muslimanski kulturni center obiskalo več kot 5 tisoč oseb. Med njimi je bilo veliko število slovenskih arhitektov in drugih zainteresiranih oseb, ki so si ogledali kompleks.

Muslimanski kulturni center si je ogledal predsednik Vlade Republike Slovenije Marijan Šarec s sodelavci, varuh človekovih pravic Peter Svetina, prvi in tretji predsednik Republike Slovenije Milan Kučan in Danilo Turk, apostolski nuncij msgr. Jean-Marie Speach, katarski veleposlanik na Dunaju Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, turška veleposlanica v Sloveniji Esen Altug in drugi.