V Ljubljani organiziran sestanek muftija z imami

V četrtek, 29. avgusta 2019 je bil v Ljubljani organiziran sestanek muftija prof. dr. Nedžada Grabusa z imami.

Spremembe pri delovanju Islamske skupnosti 

Na sestanku je bilo govora o spremembah, ki bodo nastopile s 1. septembrom 2019, pri delovanju Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, v kontekstu sprememb Statuta Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki so bile sprejete aprila 2019. Mufti Grabus je seznanil imame, da so bili imenovani novi člani Mešihata. Mag. Nevzet Porić je bil imenovan za namestnika predsednika Mešihata in bo vodil službo za versko-izobraževalne posle ter bo skrbel za komunikacijo z mediji in drugimi verskimi skupnosti. Haris Muratagić bo vodil finančno-ekonomsko službo. Nevres-ef. Mustafić bo vodil administrativno-pravno službo in Sead-ef. Karišik kot peti član Mešihata bo pomočnik vodji versko-izobraževalne i vodji administrativno-pravne službe.

Imenovanje imamov in glavnih imamov

Mufti je obvestil imame o procesu imenovanja glavnih imamom in imamov. Vsi imami bodo prejeli muraselo, dekret od reisu-l-uleme dr. Husen-ef. Kavazovića za opravljanje imamske službe.

Mektebsko leto se začne 7. septembra

Na sestanku je tekla beseda tudi o stanju v džematih in planu dela v prihodnjem obdobju. Posebna točka je bil mekteb (verouk) in začetek mektebskega pouka. Dogovorjeno je bilo, da se mektebsko leto začne 7. septembra 2019, in konča 21. junija 2020. Posebej je bilo poudarjeno, da se mektebskemu pouku pristopi resno kot najbolj pomembnemu segmentu dela in delovanja Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

Odprtje MKC po mesecu ramazanu

Mufti Grabus je seznanil imame s projektom izgradnje džamije in povedal, da je predvideno odprtje Muslimanskega kulturnega centra v obdobju po mesecu ramazanu.

Mesečna srečanja muftija z imami so redna praksa muftija Grabusa in služijo kot svetovalno telo kjer se odpirajo vsa vprašanja, ki se tičejo dela in delovanja Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.