Tematsko druženje za ženske o družinskih vrednotah

V organizaciji Ženskega združenja Zemzem je v soboto, 24. novembra 2018, potekalo novembrsko tematsko druženje z gostjo Elmo Avdić, magistrico psihologije.

Sprva je bilo za manjšo skupino organizirana delavnica o družinskem drevesu in odnosih znotraj družine na podlagi katere so imele udeleženke priložnost poglobljeno govoriti o odnosih in čustvih povezanih z njimi.

Predavateljica je kot iztočnico izpostavila družino poslanca Muhammeda, a.s., kot model po katerem se lahko zgledujemo vendar veliko ljudi se ne zaveda družinskih vrednot, dokler se ne znajdejo v težavah, ki jih prisilijo, da ukrepajo proti svojim prepričanjem. Kljub temu, da nikoli niso ozavestili vrednot, so naenkrat soočeni s spoznanjem, da se nekaj ne ujema z njihovim prepričanjem. Takrat spoznajo, kako so družinske vrednote pomembne za vzpostavljanje in delovanje družine kot sistema.

Družina pa ne predstavlja zgolj težav in izzivov temveč jedro sreče in zadovoljstva. Predavateljica je ponudila številne primere kako doseči družinsko harmonijo, ki bo dobra za vse člane.